Klubbinfo
Harestua Bridgeklubb spiller bridge på Samfunnshuset hver tirsdag kl 18:15 i sesongen, som varer fra medio august til medio mars. Kom innom, hvis du har lyst.
Nedenfor finner du mer informasjon om oss.
Har du lyst til å spille bridge med oss?
Vi er alltid mottakelig for nye bridge-spillere. Vi kan tilby hyggelige spillekvelder i et trivelig miljø. Uansett på hvilket nivå du er: du er velkommen til å begynne å spille bridge sammen med oss.
Erfaren spiller? Kanskje du nettopp har flyttet til Hadeland og er ute etter en bridgeklubb i nærheten? Ta kontakt med oss. Kanskje vi kan hjelpe deg å finne en makker...
Har du spilt bridge en gang "for lenge siden"? Kanskje du har lyst til å gjenoppta din tidligere hobby? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg i gang igjen!
Har du nettopp begynt å spille bridge, eller har spilt litt privat sammen med venner? Kanskje det er på tide å ta steget og teste dine bridge-egenskaper mot flere spillere i et organisert miljø?
Spiller du sammen med noen på "privat basis" spiller du kanskje det som heter "robber-bridge" eller noe tilsvarende der du blander kortene, deler ut, melder og spiller ferdig, for så å blande kortene og dele ut på nytt til neste spill. La oss si at du i et slik spill melder 4 hjerter og tar 10 stikk. Da tenker du kanskje at "flott, jeg tok stikkene jeg trengte for å klare kontrakten jeg meldte, det var jo bra", men da vil du aldri finne ut om du kanskje burde tatt det ellevte stikket som på en spillekveld hos oss kan utgjøre forskjellen mellom topp- og bunn-score! På spillekveldene spiller nemlig alle de samme spillene og deretter beregner vi poengene og finner ut hvem som har utnyttet kortene best. På denne måten er det ikke bare de som er heldige og får utdelt gode kort som har muligheten til å score gode poeng. Det er ofte med "dårlige" kort i motspill man scorer gode poeng... En liten advarsel: Har du først forsøkt å spille bridge i konkurranse med andre spillere i en bridgeturnering er det vanskelig å vende tilbake til robber-bridgen - det blir litt for kjedelig...
Har du aldri spilt bridge før? Kanskje det er på tide at å lære seg bridge? Ta kontakt med oss så lærer vi deg bridge!
Vi er behjelpelig med å organisere opplæring, enten ved å organisere kurs om det er mange nok, eller ved å ta noen "privat-timer" med målrettet opplæring.
Hva kreves for å spille bridge? Bridge er jo så vanskelig... Det er kanskje vanskelig å bli veldig god til å spille bridge, men at det "er vanskelig" er et urettferdig rykte som bridge har fått. Det er ikke vanskelig å lære å spille bridge så godt at man har glede av å spille det, men det er "vanskelig nok" til at du aldri vil slutte å lære noe. Det er kanskje det som gjør at så mange "blir hektet" når de først har begynt å spille det.
Så, hva kreves? Først og fremst: at du liker å spille kort. Liker du å spille kort vil det ikke være noe problem å lære seg bridge.
Ta kontakt i dag! Vi tar som sagt i mot alle som har lyst, men en liten ekstra oppfordring til deg som er ung: begynn og spill bridge så tidlig som mulig, da har du best sjanse til å bli en god bridge-spiller! Vi oppfordrer derfor spesielt skoleelever og andre ungdommer til å ta kontakt. Du vil aldri angre!
Vi må innrømme at mannfolk er i overtall i vår klubb. Vi oppfordrer derfor også spesielt jenter/damer om å ta kontakt med oss.
Hva er bridge? Dette sier Wikipedia om bridge.
Spillekveldene
Harestua Bridgeklubb består av i overkant av 20 medlemmer. Vi er en del av Norges Bridgeforbund i Buskerud krets.
Vi spiller på Harestua Samfunnshus tirsdager fra begynnelsen av august til slutten av april. Se terminliste for spilledager. På spillekveldene er det oftest 5-6 bord (10-12 par). Vi spiller vanligvis ca 27 spill på en kveld.
Vi spiller vanligvis ordinær parturnering hver spillekveld. Spillekveldene slås sammen til Høstturnering, Vinterturnering, Handicapturnering, Vårturnering og Klubbmesterskapet. Hver av disse turneringene består av 5-6 spillekvelder, med unntak av Klubbmesterskapet som går over 11-12 kvelder.
På spillekveldene tildeler vi klubbpoeng i henhold til Norsk Bridgeforbunds (NBF) regler. (Unntatt de kveldene vi arrangerer "MP-treffen", "Poenghøsten" eller tilsvarende, der NBF står for tildeling av krets- og forbunds-poeng.) Klubbpoengene regnes ut og sendes inn automatisk til NBF, som holder rede på dem.
NBF arrangerer årlig "MP-treffen" og vi pleier å delta på dette. "MP-treffen" spilles på ordinære spillekvelder. I stedet for klubbpoeng tildeles de vinnende par på disse kveldene kretspoeng av NBF. Mange andre bridgeklubber arrangere "MP-treffen" samme spillekveld som oss og spiller de samme spillene, så disse spillekveldene konkurrerer man ikke bare med de andre spillerne i klubben, men med spillere i hele Norge.
Klubbkveldene er hyggelige spillekvelder i et trivelig miljø. Det serveres kaffe og noe å bite i. Det er en bra blanding av erfaring blant deltagerne; noen er mer rutinerte enn andre og noen er rimelig ferske. Nivået er ikke avskrekkende for den som har lyst til å bli med oss og spille bridge.
Årlig (i november/desember) arrangerer vi bridge-turneringen Harestua Cup. Også denne avholdes for det meste på Samfunnshuset.
I tillegg til spillekveldene avrunder vi høst-sesongen med en juleavslutning og vi avslutter sesongen med en sesongavslutning. Vi benytter også disse kveldene til å spille bridge(!), dog i en noe mer avslappet form. På disse kveldene trekker vi makker og det er "forbudt" for faste makkerpar å spille sammen! Disse kveldene er årets høydepunkter.
Vi er alltid mottakelig for nye medlemmer. Du er velkommen til å bli med oss og spille bridge!
Spillested
Klubbens spillekvelder avholdes på Harestua Samfunnshus. Årlig (i november/desember) arrangerer vi bridge-turneringen Harestua Cup. Også denne avholdes for det meste på Samfunnshuset.
Harestua ligger langs riksvei 4, ca 45 km nord for Oslo, ca 80 km sør for Gjøvik.
Ta av fra riksvei 4 der det er skiltet mot Harestua.
Om du kommer sørfra: Ta til høyre (første avkjørsel) i rundkjøringa umiddelbart etter avkjøringa fra rv4.
Om du kommer nordfra: Ta til venstre (tredje avkjørsel) i rundkjøringa umiddelbart etter avkjøringa fra rv4 og kryss over rv4. Kjør Så rett frem (første avkjørsel) i rundkjøringa på andre siden av rv4.
Kjør deretter ca 600 meter til neste rundkjøring og ta til høyre (første avkjørsel) i den. Da har du Samfunnshuset på venstre hånd, ta første avkjørsel til venstre.
Om du bruker GPS, kan du stille inn følgende adresse eller GPS-posisjon: Harestumoen 18, 2743 Harestua
N 60° 12 ' 37'' E 10° 42' 34''
Grasrotandelen
Gjennom registrering i Frivillighetsregisteret er Harestua Bridgeklubb godkjent som grasrotmottaker.
Grasrotandelen er en ordning som gjør at du som spiller selv kan bestemme hvor litt av overskuddet til Norsk Tipping skal gå. Registrer Harestua Bridgeklubb som din grasrotmottager neste gang du tipper hos Norsk Tipping og da vil 5% av det du tipper for gå til klubben.
Du registrerer Harestua Bridgeklubb som din grasrotmottager på en av flere måter:
Hos kommisjonær: Du kan be kommisjonæren søke opp Harestua Bridgeklubb på terminalen og knytt den til deg som din grasrotmottager.
Du kan skrive ut strekkoden til Harestua Bridgeklubb og gi den til kommisjonæren. Strekkkoden finner du her.
www.norsk-tipping.no: Logg deg inn med kort og kortleser og velg "Min side", deretter "Grasrotandelen". Deretter søker du opp Harestua Bridgeklubb og knytter oss opp som din grasrotmottager.
Eller, for enkelhets skyld, klikk her .
Norsk Tipping mobilspill: Last ned siste versjon av Norsk Tipping Mobilspill. Deretter kan du søke opp Harestua Bridgeklubb og knytte oss opp som din grasrotmottager.
SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN 994157361 til 2020 (Tjenesten er gratis).
(994157361 er Harestua Bridgeklubb sitt organisasjonsnummer.)
Registrer Harestua Bridgeklubb som din grasrotmottager neste gang du tipper hos Norsk Tipping!
Turneringsregler
Disse reglene gjelder for deltagelse i Harestua Bridgeklubbs klubbturneringer og poengutregning av disse.
Regler for utregning av poeng og deltakelse i turneringer har vært diskutert flere ganger. Dette er reglene slik de ble vedtatt på årsmøtet 9/5-2008 og endret hva gjelder Handicap 14/2-2023.
Du kan også få dem i pdf-versjon .
I utregning av turnerings-score brukes den enkelte spillekvelds prosent-score, hvor 100% score tilsvarer middelscore.
Spilling med stedfortreder Om en spiller fra et makkerpar er fraværende og den andre spilleren stiller med stedfortreder, brukes oppnådd poengsum den kvelden som kvelds-score i turneringa om denne er lik eller mer enn 90%. Hvis oppnådd poengsum er mindre enn 90%, tildeles 90% (middel minus 10%).
Fravær fra spillekveld Om et par som deltar i gjeldende turnering er fraværende en spillekveld, tildeles poengsum 90% i gjeldende turnering.
Minimum spillekvelder i en turnering En av makkerne må delta i minst 2/3 av spillekveldene (minst 3 av 5, minst 6 av 10 og minst 8 av 12).
Den andre av makkerne må delta i minst 1/3 av spillekveldene (minst 2 av 5, minst 3 av 10, eller minst 4 av 12).
Det kan benyttes bare én stedfortreder samme kveld.
Dersom samme stedfortreder har spilt minst halvparten av spillekveldene (eks minst 3 av 5, 5 av 10, eller 6 av 12), overtar denne spilleren plassen til den i det opprinnelige makkerparet som har spilt færrest ganger.
Poeng-giving på enkeltspill ved tvungen walk-over Når par får tvungen walkover, for eksempel ved feil spilte spill ved enkeltbord eller ved bruk av svans, gis paret minst 60% av middelscore, eller dersom de på sine spilte spill har et snitt som er høyere enn dette, gis de sin snittscore, på walkover-spillene.
Spesielt for handicap-turnering
Utregning av handicap Vi bruker NBF’s registrerte Handicap for den enkelte spiller og Ruters innebygde utregning av Handicap for hver enkelt spillerpar.
Utregning av kvelds-score til handicap-turneringa De enkelte kveldsturneringene settes opp i Ruter som Handicap-turnering. Klubbpoeng i den enkelte kveldsturnering tildeles da utifra NBF’s regler. Når de enkelte kveldsturneringene slås sammen til en flerkvelds Handicap-turnering, brukes HC-prosenten i den enkelte kveldsturnering.
Fravær fra spillekveld Ved fravær tildeles poengsum 90% i handicap-turneringa. Det regnes ikke ut handicap på denne minimums-score; det tildeles altså 90% uansett parets handicap.
Her finner du vedtektene .